2001 – Cheb: Město chystá opravy dvou kašen (TV Západ)

Snad již v letní sezoně příštího roku by mohla být opět v provozu mnoho let nefungující spodní tzv. Rolandova kašna na chebském náměstí. Na dobu, kdy z této dnes značně poškozené kašny proudila voda, si již vzpomínají pouze ti starší obyvatelé města.

dezinfekce

„Kašna je ve špatném technickém stavu a nemůže fungovat. Pracuje se ale na dokumentaci,“ uvedl místostarosta Pavel Vanoušek.

Specializovaná firma v současné době vypracovává odborné stanovisko, z něhož by mělo vyplynout, jak rozsáhlá bude muset rekonstrukce být a jak vysoké náklady si vyžádá. Kašna v současném stavu netěsní, poškozena je i její socha a nefunkční jsou rovněž armatury. Z těchto důvodů nelze nyní vyloučit ani variantu, že kašna bude muset být v průběhu celkové rekonstrukce, naplánované na příští rok, dokonce rozebrána.

„Je potřeba tam počítat s nákladem řádově sta tisícovým. Takže se to musí dostat do rozpočtu města. V letošním rozpočtu města to není. Počítáme ale s tím, že v příštím roce by se to realizovalo,“ uvedl dále místostarosta.

Rovněž třetí chebská kašna - tzv. Cechovní, která se nachází ve stejnojmenné ulici, není, i přesto, že v současnosti funguje, ve 100% technickém stavu. Radnice chce proto přítomnosti specializované stavební firmy, která bude v příštím roce rekonstruovat kašnu Roland na náměstí, využít také k provedení drobnější opravy porušeného podstavce této nejmenší ze tří chebských kašen.      

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy