2001 – Cheb: Koupaliště na Dřenici bylo dokončeno (TV Západ)

Od 1. června budou moci obyvatelé Chebu i návštěvníci zdejšího regionu využívat před nedávnem dokončené koupaliště v obci Dřenice na Jesenické přehradě. Jeho vybudování stálo více než 3,5 milionu korun. Chebská radnice z této částky zaplatila pouze 30 %. Zbytek byl hrazen formou dotace od Ministerstva pro místní rozvoj.

dezinfekce

Chebská Rada města již také vybrala provozovatele nového koupaliště, kterým se stala Tělovýchovná jednota Lokomotiva Cheb, jenž vlastní přilehlý areál s loděnicí. Provozovatel koupaliště musí podle smlouvy před začátkem letní sezony dodělat ještě několik drobností jako např. instalaci stojanů na jízdní kola či zajištění trezoru na uschování cennějších věcí návštěvníků koupaliště.

„Byla tam ještě např. podmínka, že ostraha objektu – areálu nebude jen v letních měsících, ale celoročně, protože je tam něco vybudováno a mělo by to být hlídáno,“ upozornil starosta Václav Jakl.

Smlouva města s Tělovýchovnou jednotou rovněž obsahuje ustanovení o rozdělení případného zisku z provozování koupaliště, a to v poměru jedna ku jedné. Vyřešeny by měly být v blízké době také stížnosti místních chatařů, kterým vybudování koupaliště značně ztížilo přístup k přehradě. 

„Vítěz výběrového řízení navrhuje dva alternativní způsoby. Jeden je, že by si chataři mohli koupit permanentku za zvýhodněných finančních podmínek – tedy za sníženou cenu. A druhá možnost je – byla tam ponechána část břehu volná, takže by se chodili koupat na tu část, která nebude součástí areálu koupaliště,“ vyjmenoval možnosti místostarosta Pavel Vanoušek. 

Chebská radnice chce postupně nové koupaliště dále rozšiřovat. Ještě v letošním roce by mělo být vybudováno dětské hřiště a dva kurty na plážový volejbal. Počítá se také s úpravami nevyhovující komunikace Cheb – Dřenice, která by měla být v některých částech rozšířena. Tam, kde to nepůjde, budou alespoň vybudována vyhýbací místa. Na závěr dodejme, že návštěvníci nového areálu zaplatí za jeho celodenní návštěvu vstupné ve výši 20 Kč. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy