2001 – Cheb: Kdo zaplatí sanaci chocovické skládky? (TV Západ)

Město Cheb se s největší pravděpodobností bude muset finančně spolupodílet na sanaci nedaleké chocovické skládky. Původní odhady výše nákladů na sanaci přesahovaly částku 200 milionů. Po provedení monitoringu skládky by se ale nakonec měly pohybovat v řádu deseti milionů korun. Město si ale chce nejdříve nechat právně prověřit, jaký je jeho vztah k této skládce.

dezinfekce

„To nástupnictví – zřejmě to tak dopadne, že město je původcem. Argument, že ve městě také působily státní podniky, které zásobovaly skládku, zřejmě nebude možný uplatnit. Takže asi je pravda, že město je původcem,“ sdělil starosta Václav Jakl. 

Chocovickou skládku ale využívaly také další okolní města a obce. Proto bude potřeba najít poměry, jakým způsobem se budou jednotlivé subjekty na financování sanace spolupodílet. Přispět zřejmě budou muset i některé větší firmy působící v tomto regionu, např. vodohospodářská spol. CHEVAK.

„Samozřejmě jsou na to fondy, zase by se hledalo. Nehrozí, že by město mělo zaplatit 50 milionů, takto to není chápáno,“ dodal starosta.

V nejbližší době má již být zahájeno zpracování projektové dokumentace, na kterou bude muset chebská radnice nejspíše také přispět. Po dokončení projektu by pak mělo dojít k upřesnění výše nákladů na sanaci chocovické skládky.  

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy