2001 – Cheb: Kapela Plektrum vydala svou druhou desku (TV Západ)

Chebská hardrocková legenda Plektrum vydala před nedávnem svoji druhou desku s názvem Rokáč. Kromě 14 zbrusu nových skladeb se objevily na desce jako bonus i dvě osvědčené věci staršího data - písničky Gloria a Do rokáče na gambáče, podle níž vznikl i název desky.

dezinfekce

Muzika je přesně taková, jakou fanoušci kapely očekávají. Tedy klasický bigbít a texty ze života, i když v některých skladbách jsou patrné vlivy z jiných proudů tvrdšího rocku. 

„Bigbít tam samozřejmě je. Hudba je o životě. A tak nějak to, co se od nás čeká. Texty – myslím si, že jsme moc nevybočili, ale přesto to není úplně klasické. Předtím jsme natočili desku, která se jmenovala 2000 a ta byla mnohem razantnější, tvrdší. Tam jsme trošku naše věrné posluchače překvapili. Myslím si, že to nebylo úplně nejlepší, tak jsme to nyní udělali v menší míře pro ně. Je tam více bigbítu,“ řekl Petr Řezníček. 

Plektrum, které již tři roky hraje v tříčlenném složení, kde zakládajícího člena kapely – kytaristu a zpěváka Petra Řezníčka doplnil basák Ivan Chudoba a za bicími Radek Hlaváček, desku nahrálo ve studiu v Plané u Mariánských Lázní. Konečná úprava zvuku pak proběhla u Ládi Křížka, který skupinu pozval do svého studia. Na desce, jak je u Plektra tradicí, se objevují pouze vlastní věci. 

„Na desce – písničkách, se podílela celá kapela s tím, že já vždy přinesu nápad a celá kapela včetně tady bubeníka a basisty to rozjedeme do svých partů. Já na to přidělám text a je to hotové,“ dodal Řezníček. 

Přestože Plektrum za svoji 20letou kariéru nahrálo již zhruba stovku písniček, většina z nich je zachycena pouze na pěti starších demosnímcích. Nová deska Rokáč má proto teprve pořadové číslo dvě. 

„Křest již proběhl v Mariánských Lázních v klubu Morrison. Tam jsme měli i hosta Obelix. Bude ještě jeden křest, který budeme hrát pro naše fanoušky v Chloumku u Nepomuka, a to 13. července,“ doplnil Ivan Chudoba.  

I přes problémy s pořádáním rockových koncertů se snaží kapela co nejčastěji hrát, ať už klasické zábavy, po klubech či hospodách. V Chebu je ale po zrušení rockového klubu Elektra k vidění přeci jen méně často než bývalo dříve zvykem. 

„Hrajeme, kde se dá, nejen v regionu Chebska. Hrajeme ale i třeba region Plzeň, Nepomuk, Domažlice, Tachov a tak,“ vyjmenoval Radek Hlaváček. 

V tomto regionu se Plektrum objeví v nejbližší době na dvou koncertech v Mariánských Lázních a Lázní Kynžvart. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy