2001 – Cheb: Jedna z nových ulic bude Nižnětagilská (TV Západ)

Sedm nových chebských ulic se v nejbližší době dočká svého pojmenování. Jedná se především o komunikace v okrajových částech města, kde vznikla celá řada nových podniků a z toho důvodu vyvstal problém s absencí adres sídel jednotlivých firem. Mezi novými názvy ulic jako např. Ke Hřbitovu, U Hilarie či Maškovská, vzbudilo největší zájem pojmenování jedné komunikace jako ulice Nižnětagilská.

dezinfekce

V některých tiskovinách se totiž objevila mylná informace, že dojde k přejmenování ulice Přátelství na sídlišti Skalka, která do počátku 90. let nesla právě název Nižnětagilská podle partnerského města v Ruské federaci. 

„Nejedná se ale o přejmenování stávající ulice Přátelství, ale o pojmenování nové ulice, kterých je asi pět,“ objasnil starosta Václav Jakl. 

Již v minulém volebním období podali komunističtí zastupitelé návrh na pojmenování jedné z nových ulic na sídlišti Zlatý vrch ulicí Nižnětagilskou, ale ten tehdy neprošel. 

„Přesto rozhodnutí zastupitelstva bylo, že jedna z prvních nových ulic ponese znovu název Nižnětagilská,“ potvrdil Vladimír Havlíček. 

Na závěr dodejme, že ulicí Nižnětagilskou tedy byla pojmenována část komunikace mezi starou karlovarskou silnicí a silnicí Cheb – Dřenice. Hlavním důvodem, proč byla vybrána právě tato komunikace je fakt, že v její těsné blízkosti se nachází nedávno postavený památník obětem 2. sv. války z řad občanů bývalého Sovětského svazu.     

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy