2001 – Cheb: Hrad zahájil turistickou sezonu (TV Západ)

Na začátku měsíce dubna otevírají již tradičně své brány pro návštěvníky všechny hrady a zámky na území ČR. Výjimkou pochopitelně nebyl ani chebský románský hrad, kde se 1. dubna uskutečnilo slavnostní zahájení turistické sezony.

dezinfekce

Před rekordní tisícovkou návštěvníků předal chebský starosta šermířům ze skupiny Rectus klíč od hradu, který byl u něho během zimní přestávky uschován. Místní skupina historického a divadelního šermu pak nadšeným divákům předvedla ukázky gotických soubojů, do nichž se mohli zapojit také nejmenší návštěvníci slavnosti.  

Návštěvníci hradu si v průběhu letní sezony mohli kromě samotného areálu s množstvím vykopávek prohlédnout také výstavy z archeologických výzkumů Chebska a chebské kamnářství. 

Letošní novinkou jsou také před nedávnem v řece Ohři nalezené kamenné dělové koule, které pocházejí pravděpodobně z dob husitského obléhání hradu. 

Během letošního roku bude rovněž probíhat rekonstrukce hradní kaple, jež je součástí několikaleté opravy hradu. Na tu uvolnila chebská radnice z letošního rozpočtu přibližně pět milionů korun. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy