2001 – Cheb: EU dá na výstavbu Průmyslové zóny 70 milionů (TV Západ)

Výstavba chebského Průmyslového parku, který má vyrůst na pozemcích v těsné blízkosti obchvatu města je po finanční stránce již zajištěna. Před několika dny bylo totiž zástupci radnice a evropskými komisaři podepsáno finanční memorandum.

dezinfekce

„Pořád jsme měli přísliby a čekali jsme na podpis finančního memoranda. Takže to je skutečně významná záležitost a bod v harmonogramu, který je nutný k realizaci Průmyslového parku,“ uvedl starosta města Václav Jakl. 

Evropská unie tak podpoří stavbu Průmyslové zóny částkou 2 miliony Euro, tedy přibližně 70 milionů korun. Aby byl zachován poměr investic daný směrnicemi Unie, musí ještě půl milionu Euro přispět stát a samotné město Cheb, které již na výkup pozemků a zpracování projektové dokumentace vynaložilo přibližně 33 milionů korun. Samotná výstavba, více než padesáti hektarové zóny u Horních Dvorů pak přijde zhruba na 120 milionů korun. 

„Máme podanou žádost o vydání stavebního povolení. V současné době tedy probíhá to řízení,“ dodal místostarosta Pavel Vanoušek.

Podle vypracovaného harmonogramu by měla být stavba Průmyslové zóny zahájena v říjnu tohoto roku. V průběhu roku příštího by již měly být zahájeny jednání s potenciálními investory. Vybudování inženýrských sítí a páteřních komunikací pro Průmyslový park má pak být dokončeno na jaře 2003.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy