2001 – Cheb: Bude ve městě hotel evropského standardu? (TV Západ)

Záměr na výstavbu hotelu evropského standardu vybrala na návrh Majetkoprávní komise chebská Rada města z celkem pěti předložených návrhů na další využití volného pozemku po zbouraném objektu Rudolfina v centru Chebu.

dezinfekce

Brémská společnost Bau Invest, která již vlastní ubytovací zařízení v několika evropských městech, předložila chebské radnici studii hotelu ve dvou možných variantách. Německá investiční společnost počítá s ubytovací kapacitou 78 či 130 lůžek a chce do výstavby investovat 7,5 až 11 milionů marek. 

„Je tam hotel. Konzultovalo se a měly by tam být konferenční místnosti. Dále by to již mělo být vybaveno pro rehabilitace, aby to splňovalo požadavky návštěvníků, kteří by zde byli ubytováni a tuto službu to poskytovalo,“ uvedl starosta města Václav Jakl.

O atraktivní proluku v centru města o ploše téměř 6000 metrů čtverečních mj. projevily zájem i Finanční úřad s Okresní správou sociálního zabezpečení, kteří zde chtěly postavit společnou administrativní budovu. 

Ve prospěch brémské společnosti nakonec kromě dobře rozpracovaného záměru a výše investice rozhodla také nabídková cena za pozemek. Bau Invest radnici předložil návrh kupní ceny 700 korun za metr čtvereční, ale o jejím možném navýšení se bude ještě jednat. 

„Zájem byl začít okamžitě. Jakmile to umožní předpisy, stavební povolení, tak oni nehodlají váhat a držet ten pozemek dva roky v klidu a pak něco začít. Takto to říkali,“ doplnil starosta. 

Vybraný záměr navíc odpovídá naléhavé potřebě města ubytovat na evropské úrovni alespoň dva autobusy turistů, což potvrdila nedávno zveřejněná marketingová studie cestovního ruchu. Pokud by se nakonec realizovala varianta menšího hotelu, zbyla by městu ještě část pozemku po Rudolfinu k dalšímu využití. Nabídku na výstavbu hotelu, jenž je výsledkem partnerských vztahů, které chebská radnice navázala s představiteli a podnikateli z Brém, ale ještě musí schválit chebští zastupitelé. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy