2001 – Cheb: Akce Pojďte s námi do muzea měla úspěch (TV Západ)

Chebské muzeum připravilo pro všechny své příznivce Den otevřených dveří nazvaný Pojďte s námi do muzea. Po celý den provázeli všechny zájemce po jednotlivých expozicích muzea studenti místního gymnázia oblečení v dobových kostýmech. V rámci bohatého doprovodného programu se kromě pohádkového pásma pro děti uskutečnil také první ročník knižního minitrhu regionální literatury.

dezinfekce

Laická i odborná veřejnost zde měla šanci zhlédnout a případně i zakoupit produkci vydavatelů a nakladatelů ze širšího okolního regionu, ale i dalších, kteří vydávají knihy vztahující se k této části republiky. 

„Sedmnáct jich vyslyšelo naše volání. Takže 17 vystavovatelů je zde,“ sdělila Irena Michaláková.  Kromě oficiálních nakladatelstvích se zde představili také vydavatelé typu muzeí, galerií či Infocenter. Mezi nimi pochopitelně nechybělo ani chebské muzeum s řadou vlastních publikací. 

„Mj. i s úplnými novinkami – Sborníkem chebského muzea, který vyšel včera, a Bibliografií Chebsko 1945-1948. Kdy Bibliografie je též žhavá novinka - momentálně,“ prozradila Michaláková. 

Program knižního minitrhu, který se uskutečnil ve všech sálech muzea, doplnila také autogramiáda známé františkolázeňské básnířky Aleny Vávrové. V improvizované dílně předvedl výrobu svých knižních miniatur chebský amatérský knihař recesista Libor Michalák.    

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy