2000 – Sokolov: Mike Gartner předal mladým hokejistům novou výstroj (TV Západ)

Naprosto ojedinělý dar v hodnotě přesahující jeden milion korun obdržel od Hráčské asociace kanadsko-americké NHL hokejový klub Baník Sokolov. Tento dar přijela do Sokolova osobně předat žijící legenda této nejkvalitnější hokejové ligy Mike Gartner.

dezinfekce

Mike Gartner, na jehož kontě se skví více než 1.200 startů ve slavné NHL, je se 708 střelenými góly 5. nejlepším střelcem v historii této soutěže. Aktivní kariéru ukončil v roce 1998 a nyní je prezidentem Hráčské asociace NHL. Ta prostřednictvím Góly a sny pomáhá různými formami mládežnickému hokeji po celém světě. 

„Členy Hráčské asociace jsou všichni hokejisté z NHL. Pomáháme jim vyjednávat smlouvy s jejich kluby, za což nám odvádí malou část ze svého platu. Mj. vydáváme licence na výrobu a prodej hokejových kartiček a podobných suvenýrů. Díky tomu se nám za posledních pět let podařilo získat na financování celosvětového projektu Góly a sny více než 15 milionů dolarů,“ řekl prezident NHLPA Mike Gartner. 

Mladí sokolovští hokejisté převzali z rukou žijící legendy NHL 70 kompletních hráčských a pět brankářských výstrojí. Díky tomuto daru bude moci hokejový oddíl Baník Sokolov rozšířit svoji hráčskou základnu, která dnes čítá přibližně 250 hokejistů. 

„Všichni víte, že hokej je sport nesmírně populární v České republice, ale zároveň je to také sport velice nákladný. Tyto dary nám pomohou rozšířit členskou základnu v případech, kdy se rodiče ze sociálních důvodů rozmýšlejí, zda svého syna na tento krásný sport dát,“ uvedl prezident HC Baník CHZ Sokolov Jiří Pöpperl. 

Baník Sokolov je prvním oddílem v republice, kterému se pomoci ze zámoří dostalo. Na závěr slavnostního aktu, konaného v místním zámečku, proto předali představitelé klubu Miku Gartnerovi jako doklad vděčnosti a přátelství dres Baníku s číslem 68. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy