2000 – Sokolov: Město se snaží rozšířit oddychové zóny (TV Západ)

Vedení sokolovské radnice se chce pokusit získat další pozemky pro výstavbu rekreačních zón. Těch je v současnosti na území katastru města akutní nedostatek. Jedná se v podstatě pouze o několik chatových osad a zahrádkářskou kolonii na Vítkově.

dezinfekce

„Každopádně ale s rekultivacemi po vytěžených plochách je možné oddychové zóny rozšiřovat,“ řekl místostarosta Karel Jakobec. 

Město v současnosti jedná o tom, aby právě budovaná vodní nádrž Michal byla po svém dokončení převedena do vlastnictví Sokolova. Její okolí totiž představuje ideální prostor pro výstavbu chatových oblastí. Další vhodné pozemky se nachází v areálu bývalého Jižního lomu. Ten ale patří společnosti Lesy Hradec Králové a městu se ho přes mnohá jednání zatím nepodařilo získat. 

„Tam se jedná o směnu lesních pozemků ve vlastnictví města, které jsou mimo katastr Sokolova za pozemky, které jsou na hranicích katastru a které jsou v majetku Lesů Hradec Králové,“ vysvětlil Jakobec. 

Vedení radnice proto v nejbližší době vypracuje materiál, který má zmapovat možnosti, kde může město získat další vhodné pozemky pro vybudování oddychových zón.  

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy