2000 – Selb: Goller galerie prezentuje též díla českých umělců (TV Západ)

V nedalekém německém Selbu funguje již pět let malá galerie manželů Heidi a Hanse - Joachima Gollerových. Manžele pojí k České republice dlouholeté vřelé vztahy. Oba zde mají mnoho přátel především mezi výtvarnými umělci. Z tohoto důvodu prezentují práci českých autorů ve své galerii. Právě v seznamování lidí ze Selbu a okolí s díly českých výtvarníků vidí naplnění své snahy ve zlepšení vztahů mezi oběma národy.

dezinfekce

„Prvotním impulsem pro vznik galerie byla snaha prezentovat moji vlastní sbírku výtvarných děl, ale poté začaly vznikat úzké kontakty mezi umělci z českého a německého pohraničí. Proto jsem nejdříve zorganizoval burzu pro výtvarníky z České republiky a z toho rovněž vznikla potřeba jejich díla prezentovat výstavně. Tak jsem začal pravidelně pořádat výstavy českých autorů v naší galerii,“ vysvětlil Hans - Joachim Goller. 

V současnosti se již v galerii manželů Gollerových pravidelně střídá výstava německého a českého umělce. Až do 7. května zde probíhá výstava prací selbské malířky Ute  Bernhardové, na kterou naváže prezentace vizuální poezie brněnského autora Jiřího Valocha. Vernisáž této výstavy se uskuteční 21. května. Goller galerii najdou všichni zájemci v Selbu v ulici Ringstrasse číslo 52 nedaleko místní nemocnice. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy