2000 – Dolní Žandov: Střelecké soutěže se zúčastnili soutěžící z řady zemí (TV Západ)

Více než šest stovek střelců se zúčastnilo 11. ročníku mezinárodní soutěže Free Contest 2000 na vojenské střelnici v Dolním Žandově. Armádní celky zde letos zároveň bojovaly o vavřín evropského šampiona.

dezinfekce

„V letošní ročníku je účast 194 tříčlenných družstev,“ sdělil organizátor soutěže Lubomír Málek.

Mezinárodních střeleckých závodů se zúčastnily týmy z většiny evropských států, mj. ze Spolkové republiky Německo, Itálie, Holandska a Slovenska, a rovněž reprezentanti Spojených států Amerických. 

„Soutěží se ve dvou kategoriích. Je to pistole a samopal, pistole vzor G rok 2000, je to nová zbraň, a samopal vzor 58,“ dodal Málek. 

Ze samopalu se střílelo ve stoje na vzdálenost 100 metrů a ve stejné poloze i z pistole na 25 metrů. Ze 13 ran se každému započítávalo 10 nejlepších pokusů. Pistole CZ G2000 byla letos k dispozici vůbec poprvé a střelci s ní byli velmi spokojeni. Další novinkou byl dalekohled při střelbě samopalu, pomocí kterého mohli zbývající členové tříčlenného týmu radit svému střílejícímu kolegovi. Týmy byly rozděleny do několika kategorií, a to na celky armádní, policejní, zastupitelských úřadů a střeleckých organizací, firem a několik dalších.

Absolutními vítězi soutěže se stalo družstvo střeleckého oddílu KVZ Králův Dvůr v mužské a tým Armády České republiky v ženské kategorii. V jednotlivcích nejvíce nastřílel Vladimír Získal z chebského oddílu AVZO Casino Estor a Anna Proházková z armádního celku. Evropským armádním šampionem se stalo družstvo Územní vojenské správy Vsetín, kterým předal trofej náčelník Generálního štábu Armády České republiky Ing. Jiří Šedivý. 

Soutěže se rovněž zúčastnil tým chebské radnice ve složení Ing. Václav Jakl, Vladimír Havlíček a Ing. Vladislav Petrovič, který ve své kategorii obsadil 25. místo. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy