2000 – Cheb: Výstavbu sportovního areálu u 1. ZŠ provází komplikace (TV Západ)

Na jaře loňského roku byla zahájena výstavba víceúčelového sportovního areálu u 1. ZŠ na chebském sídlišti Skalka. Areál měl být dokončen v termínu 31. srpna loňského roku.

dezinfekce

Po mnoha komplikacích nakonec vítěz výběrového řízení, firma Stavitelství Stehlík & Stránský, hřiště v řádném termínu nezprovoznila a v současné době je v důsledku nepříznivých klimatických podmínek stavba pozastavena. Hlavním důvodem průtahů je nekvalitní živičný povrch, který pokládala společnost Karlovarská silnice. 

„K navýšení nákladů nedojde. Částka 7,2 milionu korun je ustálená. Bude pak věcí zhotovitele, jakým způsobem si reklamačně vyřídí tyto záležitosti s firmou Karlovarské silnice, a.s, která kladla živičný povrch na víceúčelové hřiště a na běžecké ovály,“ uvedl Ladislav Petrovič. 

Chebští radní dokonce v jednu chvíli uvažovali i o vypovězení smlouvy dodavateli, k čemuž ale zabránila špatná koncipace výpovědních podmínek v této smlouvě. 

„Je to jedna z dalších cenných zkušeností pro město, jak do budoucna postupovat nejen při zadávání podmínek výběrového řízení, ale i ve vztahu ke koncipaci smlouvy, ale i především ve vztahu k výběru stavebního dozoru, kdy nejsem přesvědčen, že veliké stavební akce by měly být stavebně dozorovány pracovníky městského úřadu, potažmo majetko-právního odboru, ale naopak externím stavebním dozorem,“ dodal Petrovič. 

Stavba by se měla opět rozeběhnout v dubnu, kdy dojde k opravě živičného podkladu. Následně se přistoupí k položení polytanového povrchu, nalajnování hřišť a k jejich oplocení. Celý areál by měl být zprovozněn k 1. červnu tohoto roku.   


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy