2000 – Cheb: Víceúčelové sportoviště u 1. ZŠ bylo dokončeno (TV Západ)

Dne 29. června byl slavnostně uveden do provozu sportovní areál s víceúčelovým hřištěm a 250metrovým atletickým oválem u 1. ZŠ na sídlišti Skalka v Chebu. Ovál i sportoviště disponují kvalitním umělým povrchem polytan. Víceúčelový areál nabízí využití pro širokou škálu sportů.

dezinfekce

„Součástí víceúčelového areálu je atletická dráha – 250 m dlouhá se 100 m rovinkou a se všemi atletickými sektory. Dále víceúčelové hřiště, které obsahuje hřiště na házenou, dvě hřiště na volejbal, jedno na basketbal a jedno hřiště na tenis,“ vyjmenoval součásti hřiště ředitel školy Miroslav Janoušek.

Na výstavbu moderního areálu město uvolnilo více než 7 milionů korun a další milion stála výstavba nového oplocení. Areál by potřeboval ještě nové šatny a sociální zařízení. Podle vedení radnice je pravděpodobné, že se potřebné peníze najdou v rozpočtu příští rok. Sportoviště bude pochopitelně přístupné rovněž veřejnosti. 

„Areál začne být přístupný pro veřejnost 1. července. Ve zkušebním provozu bude po dobou dvou měsíců – tedy hlavních prázdnin,“ dodal Janoušek.

Zprovoznění nového sportoviště přivítali především chebští atleti, kteří již léta trénují na nevyhovujícím stadionu v Poohří. Skalka by tak již v příštím roce mohla přivítat 21. ročník Velké ceny Chebu v atletice.  

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy