2000 – Cheb: Ve městě byla obnovena lékárenská pohotovost (TV Západ)

Po deseti letech začala 3. dubna v Chebu fungovat pohotovostní služba pro výdej léků, do které se zapojilo všech šest místních lékáren. Lékárny se budou v držení pohotovosti střídat po týdnu. Ve všední den si mohou lidé v určené lékárně vyzvednout medikamenty do 22:00 hodin. V sobotu, kdy mají všechny lékárny dopoledne otevřeno, od 13:00 do 22:00 hodin a v neděli pak od 09:00 do 22:00 hodin.

dezinfekce

„Pokud by se jednalo o akutní záležitost po 22 hodině do ranních hodin, tak dál bude fungovat ta nezbytná služba lékařské pohotovosti, která ten nezbytný počet tablet do hodin, než otevře lékárna, vydá,“ uvedl okresní zdravotní rada Milan Milota.

Během prvních tří měsíců se bude zjišťovat, ve které době budou pohotovostní služby nejvytíženější. Poté se provozní hodiny případně upraví. Rozpisy sloužících lékáren budou pravidelně uveřejňovány v regionálním tisku, popř. informaci sdělí pracovníci pohotovostní lékařské služby. Pacienti, kteří lékárnu po běžné pracovní době navštíví, nebudou muset navíc za léky nic připlácet jako tomu bylo dříve. Provoz pohotovostní služby totiž financuje Okresní úřad, a to pro letošní rok částkou přibližně až 400 tisíc korun.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy