2000 – Cheb: Rekonstrukce pěší zóny se odkládá na příští rok (TV Západ)

Plánovaná rekonstrukce chebské pěší zóny od náměstí Krále Jiřího z Poděbrad až po vlakové nádraží se již letos neuskuteční. Kvůli právě probíhající světové výstavě EXPO 2000 v Hannoveru, a z toho důvodu předpokládané větší návštěvnosti Chebu v letním období, se radní rozhodli přesunout obnovu nejfrekventovanější části města na příští rok.

dezinfekce

Městská Rada již vybrala ze dvou nabízených studií rekonstrukce tu, kterou předložila skupina architektů sdružená v Ateliéru 69. Tato studie řeší problematiku pěší zóny v širší míře a velkoryseji než druhá předložená nabídka. Kromě opravy povrchu, umístění laviček a výlepových ploch, předpokládá i realizaci dalších stavebních prvků.

„Pojali to spíše jako takovou vizi i do budoucna. Jsou tam např. návrhy na kavárny, které jsou nad pěší zónou, dále návrhy na řešení určitého objektu, který by byl dominantou někde na náměstí před Hvězdou, kde by při vstupu z pěší zóny na náměstí byla tato dominanta. Jsou tam i návrhy na řešení osazení pevných stromů, tedy ne žádných mobilních stromů či mobilní zeleně,“ popsal tajemník MÚ Cheb Vladimír Havlíček.

Radní chtějí v nejbližší době uzavřít s Ateliérem 69 smlouvu na vypracování zjednodušeného projektu, na základě kterého pak chtějí jednat se správci inženýrských sítí, vlastníky domů na pěší zóně a dalšími účastníky stavebního řízení. Kompletní projektová dokumentace by pak měla být zpracována do konce letošního roku. Do té doby je také předčasné hovořit o výši nákladů na rekonstrukci. Úpravy pěší zóny chtějí radní zahájit v roce 2001. Zatím není ani jasné, zda budou provedeny v celku v příštím roce nebo na etapy v několika následujících letech.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy