2000 – Cheb: Petici proti výstavbě parkoviště podepsalo okolo 700 Chebanů (TV Západ)

Uvažovaná výstavba parkoviště na místě po bývalém Rudolfinu vyvolává odpor části obyvatel města. Pod peticí proti této variantě využití volného prostranství se již podepsalo přibližně 700 Chebanů. Nesouhlas rovněž vyjádřili zástupci městských organizací, Strany zelených a Unie svobody.

dezinfekce

„Osobně si myslím, že tato lokalita je již dost zatížena hlukem z projíždějících aut, takže mi nepřipadá vhodné mít zde další parkoviště, další smog,“ sdělila iniciátorka petice Jindřiška Markgrafová.

Jak si myslíte, že by se tento prostor dal lépe využít?

„Nejlepší řešení by podle nás bylo mít zde hřiště pro děti, nějaké víceúčelové hřiště,“ dodala.

Organizátoři petice argumentují především tím, že v okolí se nachází několik škol, učilišť a naproti mateřská školka. Představitelé města chtějí střed města turisticky zatraktivnit, k čemuž je existence hlídaného parkoviště s kvalitním sociálním zázemím nezbytná. Zdůrazňují rovněž dočasnost tohoto řešení.

„V každém případě Rada si je vědoma toho, že toto opatření nebo výstavba parkoviště by měla být určitým provizoriem do doby, než se najde investor, který by případně postavil, ať už bytové domy či něco jiného v této lokalitě,“ vysvětlil tajemník MÚ Cheb Vladimír Havlíček.

Po jednání městské Rady se jeví jako nejreálnější výstavba parkoviště ve střední variantě velikosti. V této variantě by zde mělo být přibližně 60 parkovacích míst a zhruba polovina prostoru by měla být přeměněna na park. Pracovníci úřadu musí nyní připravit podrobný rozpočet této akce. Předběžně se hovoří o nákladech  ve výši 2 až 3 milionů korun. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy