2000 – Cheb: O přidělení obecního bytu rozhodne výše nájemného (TV Západ)

Od počátku příštího roku vstoupí v platnost podstatné změny v systému přidělování chebských obecních bytů. Do této doby bylo rozhodujícím kritériem postavení žadatele v pořadníku, které zohledňovalo především jeho stávající podmínky pro bydlení a sociální aspekty. Od Nového roku bude o přidělení bytu spolurozhodovat také nabídnutá výše nájemného.

dezinfekce

„Dosavadní praxe byla, že byl vyhodnocován určitý seznam uchazečů. Seznam byl doplňován podle bodů, které byly stanoveny atd. Jednou za čas bylo ze seznamu vybráno několik žadatelů, kteří byli zařazeni do pořadníku. Jak se uvolňovaly byty, tak byly přidělovány podle předem schváleného pořadníku,“ popsal původní systém tajemník MÚ Cheb Vladimír Havlíček. 

Žadateli, který se nacházel na prvním místě pořadníku, byly postupně nabídnuty dva volné byty. Pakliže je odmítl, byl zařazen zpět do seznamu žadatelů. Od 1. ledna příštího roku bude na obsazení volných bytů vyhlašována soutěž, do níž budou zařazeni všichni žadatelé z pořadníku. 

„Všichni lidé, kteří budou v pořadníku, si byt prohlédnou a dají nabídku. Ono je to bude trošku tlačit k tomu, aby nájemné nabídli vyšší, protože vyšší nájemné je vyšší pravděpodobnost, že byt získají,“ vysvětlil nový systém místostarosta Pavel Vanoušek. 

Maximální výše nabídky bude moci u volných bytů dosáhnout 150 % stávajícího nájemného. U nově postavených bytů pak až 300 %. Jestliže více lidí předloží stejně vysokou nabídku, pak o přidělení bytu rozhodne komise složená z volených představitelů města a pracovníků úřadu.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 26.12.2020 19:00
Video




0 +
 

Hlavní zprávy