2000 – Cheb: Ministerstvo dopravy šetří a silničáři se obávají dopadu (TV Západ)

V únoru loňského roku zažívali chebští silničáři velmi krušnou zimu. Touto dobou již vyčerpali všechen posypový materiál a další jen stěží sháněli. Letos, zdá se, podobná situace nehrozí.

dezinfekce

„Vzhledem k tomu, že jsme postavili dvě nové haly zhruba na dva tisíce tun, tak tyto problémy, které byly v minulých letech, s nedostatkem nemáme,“ uvedl ředitel SÚS Cheb Radomil Havrda. 

Silničářům navíc nahrává mírnější průběh letošní zimy. Z tohoto důvodu jim zbývá i v těchto měsících čas na  běžnou údržbu komunikací. Naopak velké obavy mají z nedostatku finančních prostředků pro letošní rok. Státní rozpočet sice ještě nebyl schválen, ale některé signály naznačují, že příděl peněz pro chebskou správu a údržbu silnic ani zdaleka nedosáhne loňských přibližně 80 milionů. 

„To, co navrhuje Ministerstvo dopravy, že bude o 20 % nižší, pro nás znamená minus 15 milionů, a to pro tu letní údržbu je minimálně omezení materiálových nákladů, nebudou se provádět výspravy tak, jak by se měly, nebude se sekat, vyřezávat, bude omezeno dopravní značení a v neposlední řadě by mohlo dojít také k tomu, že lidé zůstanou např. jeden měsíc na 60 % doma,“ popsal případné dopady Radomil Havrda. 

Silničáři se navíc od loňského podzimu musí starat o nově zprovozněný obchvat města. Pro letošek se jim zatím podařilo sehnat státní dotaci ve výši dvou milionů korun, takže finančně náročnou údržbu této komunikační stavby prozatím zvládají. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy