2000 – Cheb: Hladina hluku se ve městě snížila (TV Západ)

Již přibližně 15 let provádí chebská Okresní hygienická stanice každoroční měření hluku na dopravně nejexponovanějších místech města. Především v období po roce 1989 došlo v důsledku otevření hranice s Německem k obrovskému nárůstu hlukového zatížení. Situace se ale začala postupně stabilizovat. Další zlepšení mělo nastat po loňském zprovoznění obchvatu Chebu. Nedávno dokončená měření skutečně potvrdila plošné snížení hladiny hluku na celém území města.

dezinfekce

„Srovnáme-li hluk předtím než byl obchvat realizován, tak můžeme říci, že hladiny hluku se na měřících bodech snížily. Snížily se v rozsahu jednoho až pěti decibel. Což je významné, protože 2,5 decibel podle logaritmické křivky hluku – to je jedna hluková hladina, a to už je smyslově postižitelné,“ uvedl za OHS Cheb Stanislav Wintr. 

K největšímu poklesu došlo na průjezdních komunikacích městem, kterými jsou především ulice Evropská, Májová, Ašská, Pražská či Pivovarská. Tyto ulice však přesto zůstávají hlukově nejzatíženějšími částmi v Chebu. Jediným místem města, kde došlo k nárůstu zatížení jsou ulice Dlouhá a především Hradební, které mohou od letošního roku využívat řidiči při cestě z centra na sídliště Skalka.    

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy