2000 – Cheb: Galerie G4 slaví 15 let (TV Západ)

Oslavy 15. výročí své činnosti odstartovala chebská galerie fotografie G4 v pátek 7. ledna svou první letošní vernisáží. Za 15 let své činnosti uspořádala galerie přibližně 250 výstav a více než 20 uměleckých dílen fotografie. Nová výstava nese název Fotojam 2000 a je přehlídkou dvou desítek autorů z našeho regionu, kteří většinou s galerií spolupracují od jejího počátku.

dezinfekce

„Za prvé jsou to autoři, jako je dokumentarista Jan Schýbal, který zde má fotografie z roku 1988, kdy jsme dělali první dílnu Dokumentární fotografie v Aši, a na druhé straně je to např. Hana Fischerová, která se poprvé účastnila v listopadu minulého roku dílny KontAkt Foto ve Františkových Lázních. Je to její první fotografie, která stojí za vystavení,“ uvedl ředitel galerie Zbyněk Illek. 

Druhá plánovaná výstava k výročí galerie se uskuteční v prosinci a bude monografickým pohledem právě na tvorbu jednoho z prvních spolupracovníků galerie - plzeňského dokumentaristy Jana Schýbala. Výstavu Fotojam 2000 si zájemci mohou prohlédnout až do 27. ledna. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy