2000 – Cheb: Do města opět zavítala skupina Surprise (TV západ)

Již podruhé zavítala do České republiky hudební a taneční skupina Surprise z Nižního Tagilu, který je partnerským městem Chebu v Ruské federaci. Stejně jako v loňském roce mladí hudebníci pobývali v rekreačním středisku Sorkov u přehrady Skalka.

dezinfekce

Odtud vyráželi na svá vystoupení do mnohých českých měst např. Karlových Varů, Mariánských Lázní či Chebu. Program jejich vystoupení je převážně tvořen ruskými národními písničkami upravenými do moderních aranží. 

„Máme rádi všechny hudební žánry, ale chceme dělat současnou muziku. Nejsme proto soubor lidových písní, ale skupina zpívající moderní hudbu,“ řekla vedoucí souboru Světlana Beleckaja.   

Soubor, který v tomto roce oslaví 10 let existence, již vystupoval v celé řadě zemí, mj. v Německu, Itálii, Řecku a Turecku. 

„Nejčastěji vystupujeme na ulicích, na nekrytých prostranství pod širým nebem – prostě pro lidi,“ uvedla jedna z členek souboru.

Samotnou skupinu Surprise tvoří sedm děvčat a jeden chlapec. V zázemí souboru je přibližně stovka dětí, z nichž nejmladším je teprve pět let, které pravidelně docházejí cvičit do Nižnětagilského paláce kultury. Děti jsou rozděleny do čtyř věkových skupin a ty nejtalentovanější z nich se postupně stávají členy skupiny. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy