2000 – Cheb: Azylový dům pro kočky nevznikne (TV Západ)

Chebská občanská iniciativa ochránců koček se před nedávnem obrátila na radnici se žádostí o pomoc. Ochránci totiž doposud odchytávali a na své náklady léčili a poskytovali azyl opuštěným, toulavým a týraným kočkám. Pak je předávali k adopci nebo si je nechávali ve vlastní péči. Takové provizorium je ale podle nich nadále neúnosné a proto zažádali o pomoc chebskou radnici.

dezinfekce

 Vedení města nechalo věc přezkoumat Komisí pro životní prostředí. Zastupitelé poté schválili materiální a finanční příspěvky pro lidi, kteří se o opuštěné kočky starají. Podmínkou pomoci je ovšem kastrace.

„Pro občany, kteří se budou starat o kočky po nějakou dobu, kdy je nutné mít po kastraci zvíře doma a o trošku více o něj pečovat, tak jim budeme dávat určitý příspěvek, resp. krmivo pro kočky,“ řekl tajemník MÚ Vladimír Havlíček. 

Na samotnou kastraci bude město přispívat částkou 350 korun. Zamítnut byl naopak požadavek na vybudování azylového domu či útulku, kam by se umisťovaly opuštěné, toulavé či jinak ohrožené kočky z Chebu a jeho okolí.  

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy