1999 - Dřenice: Závody a plážový volejbal (TV Západ)

Do areálu TJ Lokomotiva Cheb na Jesenické přehradě se sjeli milovníci extrémních sportů. Vedle volné exhibice se zde konaly po tři dny závody zařazené do Českého poháru.

dezinfekce

Pořadatelům přálo počasí a tak závod přilákal stovky lidí. Soutěž ve wakeboardingu, což je jízda s předváděním skoků na prkně taženém za motorovým člunem, se zúčastnily tři ženy a sedm mužů. Každý ze závodníků absolvoval dvě kvalifikační a jednu finálovou jízdu. Bylo možné vidět zajímavé kreace včetně skoků s obrátkami, salt, ale i pádů. Mezi ženami zvítězila Gabriela Holcová a prvenství v mužské kategorii si odnesl Miloš Veselý. Exhibice ve skocích na snowboardech a freestylových kolech z můstku do vody byla nesoutěžní disciplína, kvůli které bylo nutné postavit můstek s umělým povrchem. Ten je 18 metrů dlouhý s osmi metrovým převýšením. Závody doplněné o svérázné moderování a skvělou muziku provázely i doprovodné akce jako skákání na trampolíně nebo hudební party. V sobotu večer vystoupily před tisícovkou uvolněných diváků živé kapely.

Pátý ročník turnaje v plážovém volejbalu se uskutečnil na Kempu Karel u Jesenické přehrady. Díky vysokému počtu přihlášených družstev se poprvé hrálo ve dvou dnech – v sobotu i v neděli. 

Turnaj se stal tvrdou prověrkou fyzických sil hráčů všech čtyřiceti týmů, neboť teploty po celou dobu neklesly pod třicet stupňů ve stínu. V sobotu se bojovalo systémem každý s každým. V neděli pak následovalo vyřazovací play-off. Hrálo se na jeden vítězný set beze ztrát. Družstva byla rozdělena do několika kategorií. V kategorii A profesionálních dvojic se opakovalo loňské finále, kde se střetli Forst, Kouba proti dvojici Brichcín a Vráťa. Ti byli nakonec stejně jako vloni úspěšnější. V kategorii B smíšených trojic vyhráli Švejci, kteří ve finále zdolali Egru. V kategorii C byl nejúspěšnější Štál a spol. Další turnaj proběhne za účasti nejlepších českých dvojic v sobotu 14. srpna. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy