1999 – Cheb: Zabavená CD za 9 milionů (TV Západ)

Policistům v Chebu se podařilo odhalit skladiště padělaných kompaktních disků. Zásah, který se uskutečnil 4. října, je hodnocen jako největší letošní úspěch v boji proti hudebním pirátům a jedna z největších protipirátských akcí v České republice vůbec.

dezinfekce

„Policistům se podařil odhalit pravděpodobně hlavní distribuční uzel padělaných kompaktních disků na tržišti v západních Čechách. Policisté v jednom z chebských bytů, garáži a sklepě zabavili 30 tisíc pirátských disků v hodnotě za 9 milionů korun, které k nám byly propašovány z Ukrajiny a Bulharska,“ řekl k případu tiskový mluvčí KS PČR Plzeň mjr. Jiří Soukup.

Na případu spolupracovali specialisté pro boj s organizovaným zločinem a kriminalisté z policejní správy v Plzni. Při zátahu, který provedli příslušníci speciální zásahové jednotky, byli zadrženi tři Vietnamci. 

Vyšetřovatel obvinil dva z nich ve věku 23 a 25 let z trestného činu porušování autorských práv, za což jim hrozí až pětileté vězení. Proti třetímu zatčenému nenašli policisté dost důkazů a museli ho propustit. Nevylučují však, že přibudou další obvinění.   

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy