1999 – Cheb: Slavnostní zahájení provozu obchvatu (TV Západ)

V úterý 26. října byl slavnostně zprovozněn druhý úsek silničního obchvatu Chebu. Celková délka je 16 km a umožní řidičům jedoucím ve směru na Aš, Mariánské Lázně nebo hraniční přechod Pomezí vyhnout se okresnímu městu. Zároveň ale také vyvstala obava z možného odlivu turistů.

dezinfekce

„Myslím si, že město má obrovský potenciál a dělá kroky pro to, aby potenciál památek byl využit. Spíše si myslím, že obchvat městu ulehčí v dopravní situaci,“ řekl starosta Václav Jakl.

Nová čtyřproudová komunikace, kterou přestřižením pásky slavnostně otevřel bývalý ministr dopravy Jan Stránský, začíná za mimoúrovňovou křižovatkou u Chlumečku napojením na první stavbu obchvatu, po níž se jezdí již od roku 1996. Silnice pak pokračuje ke křižovatkám v Dolních Dvorech a končí u obce Obilná. Již méně radosti s otevřením obchvatu mají ale chebští silničáři. Zimní údržba totiž přijde na 1 až 1,5 milionu korun. 

„Myslím si, že pro uživatele je to výhoda. Ulehčí to celkovému provozu, co se týče kamionů, ale jak říkám, v letošním roce, kdy je nedostatek prostředků, tak to bude trošku problém, který nám snad bude muset stát dorovnat,“ vyjádřil své obavy ředitel SÚS Cheb Radomil Havrda. 

Stavba, v jejímž průběhu bylo přemístěno přes jeden milion metrů krychlových zeminy a položeno 170 tisíc tun asfaltových směsí, byla zahájena v dubnu 1997 a úplně dokončena bude v červnu 2000. Obchvat Chebu má být součástí zamýšlené rychlostní komunikace Karlovy Vary – Cheb. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy