1999 – Cheb: Regionální rozvojová agentura má nové členy (TV Západ)

V chebském Grünerově domě na náměstí Krále Jiřího z Poděbrad proběhla valná hromada Regionální rozvojové agentury Egrensis. Agentura sdružuje jednak zástupce samosprávy, ale i podnikatelské sféry z oblasti budoucího Karlovarského kraje. Jejím hlavním cílem je prosazování regionálních zájmů. Mezi její zakladatele patří např. společnost Euregio Egrensis, chebská hospodářská komora či místní ekonomická fakulta.

dezinfekce

„Na poslední valné hromadě se projednávaly poměrně důležité zásadní věci pro Regionální rozvojovou agenturu, a to, že se jednak rozšířila členská základna zakladatelů a přijaly se nové stanovy Regionální rozvojové agentury,“ informoval předseda rady RRAE Břetislav Malásek.

Novými členy se staly Regionální hospodářská komora Poohří a Agrární komory Cheb a Karlovy Vary. Agentura zpracovává různé projekty, které si objednají a samozřejmě i zaplatí např. ministerstva či okresní úřady. V současné době se pracuje na strategii a koncepci rozvoje budoucího Karlovarského kraje. Agentura funguje také jako sekretariát Fondu malých projektů programu Phare CBC. Každý zde může předložit jakýkoliv neinvestiční projekt, který obsahuje přeshraniční prvek. Ten je pak posouzen a případně doporučen pro zařazení do programu. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy