1999 – Cheb: Od příštího roku zahájí Chráněné dílny (TV Západ)

Podle návrhu vypracovaného vedoucí odboru sociálních věcí a zdravotnictví městského úřadu Danou Haasovou by měly od prvního ledna roku 2000 začít fungovat tzv. chráněné dílny zaměstnávající zdravotně postižené. Vzorem pro tento projekt se stal komplex podobných dílen v Sokolově, kde pracuje 50 handicapovaných lidí a kde se nachází také rehabilitační centrum.

dezinfekce

„Myslíme si, že by zde mohlo být zaměstnáno 10 občanů se změněnou pracovní schopností. Rádi bychom ale také po vzoru sokolovských vybudovali i rehabilitační centrum, které by sloužilo nejen zdravotně postiženým z chráněných dílen, ale i z celého města a jeho okolí,“ uvedla vedoucí odboru sociálních věcí a zdravotnictví Městského úřadu Cheb Mgr. Dana Haasová.

Provozovatelem dílen by se podle návrhu mělo stát samotné město, které by na její chod také přispívalo částkou asi 600 tisíc korun ročně. Další finance by se daly získat od úřadu práce, který má možnost ze svých prostředků takovou činnost podporovat. V současnosti je v jednání také další projekt na provozování chráněných dílen, který vzešel z řad chebské sociální demokracie. O celé věci tak bude muset rozhodnout městská rada. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy