1999 – Cheb: Novým zdravotním Radou bude od ledna Milan Milota (TV Západ)

Okresní zdravotní Rada dr. Jaroslav Dvořák, o jehož odvolání usilovali zástupci ašského regionu zůstane ve funkci do konce roku, kdy odchází do důchodu. Okresní shromáždění na svém mimořádném zasedání souhlasilo s návrhem přednosty Okresního úřadu zařadit do programu místo hlasování o odvolání zdravotního Rady informaci o situaci ve zdravotnictví na okrese.

dezinfekce

„Druhá věc, která mě k tomu vedla bylo, že tento bod byl neopodstatněný i z pohledu konce funkčního období pana zdravotního Rady, který jednak 31. 12. odchází do důchodu. Jinak domnívám se, že i z lidského pohledu toto nebylo nejlepší řešení, proto jsem změnu navrhl a jsem velmi rád, že okresní shromáždění  mou změnu přijalo,“ vysvětlil přednosta OÚ Cheb Michael Karas.    

Zastupitelé z ašského regionu žádali odvolání dr. Dvořáka, protože podle nich nepředložil zdravotní koncepci Chebska v návaznosti na vznik budoucího Karlovarského kraje a především dostatečně neobhajoval zájmy ašské městské nemocnice, která má smlouvu s Všeobecnou zdravotní pojišťovnou uzavřenu pouze do poloviny příštího roku. 

„Protože se domníváme, že pan zdravotní Rada je ta osoba, funkce, která rozhoduje o zdravotnictví na okrese a máme pocit, že nebylo žádosti Ašska vyhověno natolik, abychom mohli být s vývojem zdravotnictví na okrese spokojeni,“ zdůvodnil starosta města Aš Antonín Veselý.

Současný zdravotní Rada odchází na konci roku do důchodu a od 1. ledna roku 2000 ho ve funkci nahradí zástupce primáře gynekologického oddělení chebské nemocnice dr. Milan Milota.   

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy