1999 – Cheb: Nová vyhláška postihuje pouliční prostituci (TV Západ)

Pokutou do jednoho tisíce korun v blokovém řízení a až 30 tisíc korun ve správním řízení budou v Chebu od 1. ledna 2000 trestány nejen pouliční prostitutky, ale také jejich klienti. Rozhodlo o tom na svém posledním zasedání městské zastupitelstvo, když schválilo nové znění vyhlášky o poskytování sexuálních služeb.

dezinfekce

„Jak jistě víte, tak novela vyhlášky byla vyvolána peticí občanů z Wolkerovy ulice. Takže v této ulici již nebude možné nabízet a poskytovat sexuální služby. To je jedna ze změn. Druhá změna je asi dost převratná, protože ve vyhlášce se hovoří, že postihován bude moci být i ten, který vyhledává a využívá poskytování sexuálních služeb,“ uvedl tajemník MÚ Cheb Vladimír Havlíček. 

Cheb se tak stal prvním městem v České republice, které se problematiku pouliční prostituce snaží řešit i prostřednictvím postihů klientů. Ukončení tolerování prostitutek ve Wolkerově ulici má napomoci k jejich zatlačení do příslušných nočních podniků či až za hranice města. Přes určité připomínky některých zastupitelů mělo samotné hlasování jednoznačný průběh. Pro přijetí nového znění vyhlášky se vyslovilo 24 z 26 přítomných. Zbylí dva zastupitelé se zdrželi hlasování.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy