Sokolov: Ve městě proběhlo jednání o projektu BMW

0

sokolov, jednání, bmw, projekt, fáze, podepsání, spolupráce, ministerstvo, průmysl, práce, skupina


Ve středu 30. května 2018 se v budově Městského úřadu Sokolov konalo jednání starostů a představitelů vlády o vývoji projektu německé automobilky BMW, která na Sokolovsku plánuje stavbu polygonu pro autonomní vozidla. Přijeli představitelé Ministerstva průmyslu a obchodu i CzechInvestu.

V tuto chvíli se projekt nachází ve fázi před podepsáním deklarace o spolupráci mezi BMW a Vládou České republiky. Ta by mohla být podepsána v průběhu června. Čeká se na schválení zásad územního rozvoje. Přítomní představitelé obcí se dohodli, že by pak mohli založit společnou pracovní skupinu. Ta by připravila dokument, který by mapoval síť služeb a kroků, které by mohly jednotlivé samosprávy zavést. Cílem je vytvořit synergické podmínky pro chod budoucího podniku. Ať už jde o různé výrobní služby, nebo rozšíření výuky německého jazyka.

U oválného stolu zasedli vedoucí oddělení průmyslových zón z MPO Jan Hana, zástupci CzechInvestu Dominika Bestová a Pavel Chovanec, starosta Sokolova Jan Picka s místostarostkou Renatou Oulehlovou a tajemnicí městského úřadu Simonou Randovou. Dále přijeli starosta Chodova Patrik Pizinger, nebo starosta Lomnice Miloš Matoušek. První pracovní skupina se možná sejde už v červenci.

O tom, že Kraj, BMW a těžaři podepsali smlouvu na polygon, jsme vás informovali zde.

Zdroj: město Sokolov




Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář