Cheb: Město vybralo vedoucího budoucí Správy sportovišť (TV Západ)

0

cheb, správa sportovišť, chetes, fk hvězda, antonín jalovec, podmínky, michal ouřada, rada města, zastupitelstvo, veřejnost, webové stránky, aplikace


Novou příspěvkovou organizaci hodlá zřídit město Cheb. Správa sportovišť města by měla začít fungovat od 1.1.2021 a sdruží pod sebou hlavní areály, které dosud spravovala městská společnost CHETES a FK Hvězda Cheb.

„Už před létem zastupitelstvo schválilo zřizovací listinu nové příspěvkové organizace Správa sportovišť města Chebu, která by měla převzít od 1. ledna 2021 do správy čtyři největší městská sportoviště. Jde o areál Lokomotivy, plavecký bazén, zimní stadion a atletický areál na levém břehu Ohře. Od tohoto kroku si slibujeme zprůhlednění finančních toků vůči správě sportovišť. Samozřejmě ale také trošku operativnější přístup než měla městská společnost CHETES, pro kterou správa sportovišť byla jenom jednou z mnoha jejích jiných ostatních činností. Na čtvrtečním jednání Rada na základě výběrového řízení potvrdila rozhodnutí komise, která doporučila na nového ředitele pana Michala Ouřadu. Od 1.10. by pan Ouřada měl začít připravovat rozjezd této organizace tak, aby od 1. ledna byla plně v provozu,“ uvedl starosta Chebu Antonín Jalovec.

Město prioritně neočekává úspory, ale spíše lepší využití areálů. Jedná se o jeden z postupných kroků k celkovému novému nastavení podpory sportu ve městě. 

„Sice vidíme nějaké rezervy hlavně ve vytíženosti sportovišť, protože si přiznejme, že právě proto, že CHETES má spoustu jiných činností, tak těžko jeho pracovníci měli čas např. na to, aby poptávali třeba soustředění klubů odjinud či chebské školy, aby vytížily sportoviště někdy v čase, kdy tam nejsou ostatní sportovní oddíly. Slibujeme si ale především zlepšení samotné organizace správy sportovišť a i zlepšení jejich údržby a současného stavu,“ popsal starosta.  

U ostatních oddílů, které městu platí nájem za sportoviště, by se postupně měly sjednotit podmínky. 

„My nyní od 1. ledna 2021 sjednocujeme majetkoprávní vztahy všech klubů ke sportovištím, protože je všichni dostanou do výpůjčky. Zatím, co některé kluby musely doteď platit nájmy za svá sportoviště, tak nyní je již všichni budou mít ve výpůjčce. Chystáme i velkou reformu systému podpory aktivit, který by od 1. ledna 2022 úplně změnil zažitý systém, který je poměrně nespravedlivý a vede kluby k tomu, že uměle „nafukují“ své náklady a mnohdy bohužel tedy i nepřiznávají v plné výši příjmy, které ze sportovišť mají. Pro veřejnost se nemění prakticky vůbec nic. Naopak předpokládáme a budeme se snažit, aby na největších sportovištích pro veřejnost bylo vyhrazeno co nejvíce času právě pro to, aby byla co nejlépe vytížena,“ doplnil informace Jalovec. 

Nedávno zprovozněné speciální webové stránky by měly postupně zaplnit informace o všech sportovních klubech ve městě i sportovištích. Nechybí také pozvánky na sportovní akce. Prezentaci najdete na adrese www.sportujvchebu.cz. Stáhnout si také můžete mobilní aplikaci s kompletní nabídkou sportovních aktivit ve městě. 



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář