2001 – Cheb: Město zrušilo podmínku při koupi obecního bytu (TV Západ)

0

2001, archiv, cheb, koupě, obecní být, podmínka, zrušení, pavel vanoušek, město, rozhodnutí, zastupitelstvo, investice, právní řád, teplo, ceny


Lidé, kteří si do svého vlastnictví koupí chebský obecní byt, se již nadále nemusí v kupní smlouvě zavázat k tomu, že budou nejméně dalších pět let odebírat teplo od společnosti TEREA. O zrušení této podmínky rozhodlo na svém posledním zasedání městské Zastupitelstvo.

Zastupitelé tak vyslyšeli stanovisko právního zástupce města, že tato podmínka je v rozporu s platným právním řádem ČR. 

„Protože nelze nikoho zavazovat k tomu, aby odebíral např. službu, která se mu nezdá výhodná. A vzhledem k tomu, že je to v rozporu s právním řádem, tak tvrdil, že to není ani právně vymahatelné,“ uvedl místostarosta Pavel Vanoušek.  

Lidé, kteří se již městu zavázali, že teplo budou odebírat od spol. TEREA, nemusí o přepsání smluv zvlášť žádat. V nových smlouvách pak bude ustanovení o tom, že teplo do bytu dodává TEREA už pouze informativní. Rozsáhlejšího odlivu zákazníků, který by mohl této teplárenské společnosti způsobit potíže se splácením mnohamilionové půjčky, se radnice ale přesto neobává. 

„Navíc ten, kdo si provede propočet, tak zjistí, že dnes, pokud by měl do toho vkládat nějakou investici spojenou s tím, že si koupí kotel, udělá si odtah z toho kotle, vložkování komína apod., takže pokud si rozpočítá tuto investici a její návratnost, tak zjistí, že to bude na stejných cenách jako je teplo od společnosti TEREA,“ doplnil místostarosta. 

TEREA navíc teplem zásobuje zejména byty v panelových domech, kde je v mnoha případech přechod na lokální vytápění technicky nerealizovatelný. 


Autor: 2 Editor Článek může obsahovat komerční sdělení.

Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář