Toužim: Při včerejší nehodě se zranily čtyři osoby

Celkem čtyři zraněné osoby si vyžádala dopravní nehoda na silnici z Toužimi na Plzeň. Převrácené nákladní auto převáželo uhlí, náklad se po nehodě vysypal na vozovku.

dezinfekce

Při nehodě i vyproštění nákladního auta navíc uniklo větší množství provozních kapalin, únik řešili hasiči společně s pracovníky vodoprávního úřadu.

V půl desáté večer byla silnice stále uzavřena, nákladní auto sice bylo již vyproštěno, ale probíhala nakládka vysypaného uhlí. Teprve poté bylo možné opět pustit provoz.

Nehoda z pohledu Policie ČR
Ve čtvrtek dne 30. května 2019 v 17:15 hodin došlo na silnici I/20 u Toužimi k dopravní nehodě kamionu a dvou osobních vozidel, která omezila provoz na hlavní tahu na Plzeň na několik hodin.

Padesátiletý řidič měl řídit ve směru na Plzeň nákladní vozidlo značky Volvo s návěsem a dle jeho vyjádření mu měla za jízdy bouchnout levá přední pneumatika. Vozidlo nekontrolovaně změnilo směr, přejelo vlevo do protisměru a narazilo přední částí do boční části protijedoucího vozidla značky Ford. Následně došlo k převrácení nákladní soupravy na pravý bok a vysypání veškerého nákladu na vozovku. Nákladní souprava dále vjela do jízdní dráhy vozidlu Mazda, které jelo ve směru od Plzně na Karlovy Vary. Následně došlo k nárazu přední části vozidla Mazda do zadní části návěsu a následně k převrácení na střechu. Se všemi řidiči byla provedena dechová zkouška na alkohol, která vyšla s negativním výsledkem. Při dopravní nehodě došlo k lehkému zranění všech účastníků dopravní nehody, kteří byli převezeni vozidlem Zdravotnické záchranné služby do nemocnice.

Komunikace byla neprůjezdná téměř šest hodin. Objízdná trasa vedla přes obec Kosmová.

Jako příčina dopravní nehody je řidičem nákladní soupravy uplatňována technická závada na levé přední pneumatice. Policisté jí tedy zajistili pro účely znaleckého zkoumání. Dopravní nehoda je nadále v šetření dopravních policistů.


Zdroj: facebookové stránky HZS Karlovarského kraje
           nprap. Bc. Kateřina Krejčí

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy