Karlovarský kraj: Rychlost překročilo 58 řidičů

Na začátku týdne proběhlo na celém území Karlovarského kraje dopravně bezpečnostní opatření, které bylo zaměřené na dodržování stanovených limitů rychlosti jízdy, daných zákonem číslo 361/2000 Sb. Do této akce bylo zapojeno téměř 25 policistů z dopravní a pořádkové policie, kteří při akci používali jak pohyblivé radary umístěné ve služebních vozidlech, tak i stacionární radary na konkrétních vytipovaných stanovištích.

dezinfekce

Za měsíc leden v loňském roce došlo v důsledku nepřiměřené rychlosti, což je jedna z častých příčin dopravních nehod, na území České republiky k 1281 dopravním nehodám. Ve stejném období v letošním roce došlo k 1697 dopravním nehodám, což je nárůst o 416. 

V Karlovarském kraji došlo v důsledku nepřiměřené rychlosti v lednu letošního roku k celkem 198 dopravním nehodám, což je o 27 více, než v lednu loňského roku. 

Krátce po deváté hodině ranní, v rámci dopravně bezpečnostního opatření, policisté z obvodního oddělení Karlovy Vary – Rybáře předepsaným způsobem zastavili ve Vančurově ulici v Karlových Varech osobní automobil značky Škoda. U řidiče následně provedli orientační dechovou zkoušku, která vyšla s pozitivním výsledkem 1,17 promile. Policisté na místě jednačtyřicetiletému řidiči zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu.

Při akci policisté zkontrolovali 155 vozidel, přičemž zjistili 95 dopravních přestupků, z nichž 83 policisté přestupků vyřešili příkazem na místě a 12 porušení oznámili příslušnému správnímu orgánu k projednání. Předepsanou rychlost během opatření porušilo 58 řidičů. Jeden řidič usedl za volant pod vlivem alkoholu. 

V průběhu akce se policisté zaměřili také na kontrolu dodržování ostatních ustanovení zákona č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích a o změnách některých zákonů. Například kontrolovali dodržování zákazu jízdy u řidičů pod vlivem alkoholu a jiných návykových látek, pátrali po odcizených motorových vozidlech, hledaných osobách a věcech, ale také se v souvislosti s odhalováním nelegální migrace zaměřili i na důkladnou kontrolu zavazadlových a nákladných prostor vozidel  či kontrolu přepravovaných osob.

nprap. Jan Bílek


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy