Sokolov: Žáci úspěšně reprezentovali uměleckou školu na krajských soutěžích

Minulý týden proběhla v Karlovarském kraji krajská kola soutěží ZUŠ. Ze ZUŠ Sokolov byli nejvíce úspěšní žáci smyčcového oddělení.

dezinfekce

První místa získali ve hře na violoncello Terezie Marková, Ester Colonelli, Matěj Krieger, Ondřej Valtera, Marie Dunková a Pavel Mašek. Druhé místo získal Jan Šiška. Všichni cellisté jsou ze třídy Ireny Kubálkové.

Ve hře na housle se ze třídy Alexandra Tomčíka umístili na prvním místě žáci Kryštof Kolář a Damaris Hrůzová, Klára Štěpánková v této soutěži získala Čestné uznání.

V Kraslicích proběhlo krajské kolo ve hře na kytaru, do kterého z okresního kola postoupili žáci Jaroslava Honzáka. Martina Krausová získala 1. místo a Karolína Ludvíková 2. místo.

Ve hře na klavír v krajském kole, které pořádala ZUŠ Sokolov, získala Emily Kontová (učitelka Dana Švarcová) 3. místo.

V krajském kole soutěže dechových a tanečních orchestrů v Mariánských Lázních získal populární taneční orchestr KOLBAND 1. místo. Vedoucím této hudební formace je Jiří Kolář.

Kromě těchto soutěží, které vyhlašuje MŠMT, proběhlo v Městském divadle v Sokolově krajské kolo soutěže dětských pěveckých sborů „SOKOLOVSKÉ ZVONKOBRANÍ“ a pěvecký sbor KOLIBŘÍCI v něm, pod vedením Zuzany Kolářové, získal 1. místo.

"Vedení školy všem soutěžícím a jejich učitelům blahopřeje k velmi pěkným výsledkům a děkuje za vzornou reprezentaci školy i města Sokolova," říká ředitel ZUŠ Sokolov Roman Švancar.


Zdroj: ZUŠ Sokolov

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy