Sokolov: Výtržníci močili na fasádu i koš, jeden se chtěl prát

Strážníci Městské policie Sokolov mají každý měsíc plné ruce práce s řešením zdánlivě banálních věcí, jako je nesprávné parkování, rušení nočního klidu nebo odchyt zatoulaných zvířat. Občas je ale jejich služba „zpestřena“ i případy ne zcela obvyklými. Co například je zaměstnalo v květnu?

dezinfekce

Nebyli to uprchlíci, byli to dělníci
Na linku 156 zavolal sokolovský občan a oznámil, že v ulici K. H. Borovského u silnice poblíž obchodního domu Ural stojí skupinka lidí a vypadají jako uprchlíci. Měli si údajně prohlížet věci okolo kontejneru na šaty. Na místo vyjela hlídka městské policie, osoby zkontrolovala a žádná senzace se nekonala. Nebyli to uprchlíci, nýbrž státní příslušníci Slovenské republiky, kteří pracují na stavbě v nemocnici. Muži u kontejneru pouze čekali na odvoz.

Výtržníci močili na fasádu i koš, jeden se chtěl prát
V Nádražní ulici u potravin Hvězda dochází k výtržnosti. Tak znělo oznámení na linku 156. Po příjezdu na místo čekala na hlídku oznamovatelka, která uvedla, že dvojice mužů močila na fasádu provozovny a dále pak pomočili nedaleký odpadkový koš. Vzhledem k tomu, že jeden z výtržníků neuposlechl výzvy strážníků, byly k jeho „zklidnění“ použity chvaty, hmaty a byla mu nasazena služební pouta. Z Nádražní ulice putoval rovnou na záchytku.

Nahluchlí bezdomovci byli poněkud hlučnější
Sokolovský občan volal strážníkům, že u Krejcarovy lávky jsou zase bezdomovci, kteří zde dělají nepořádek a popíjejí alkohol. Hlídka na místě zjistila, že tu bezdomovci skutečně jsou, ale alkohol u nich neobjevila. Vzhledem k tomu, že byli nedoslýchaví, byla jejich konverzace poněkud hlasitější. Místo uklidili a poté odešli.

Neznámý vandal zapálil nádobu na odpad
K ohlášenému požáru plastové nádoby na odpad vyjeli strážníci do Křížové ulice. Kolem deváté hodiny večerní tady někdo zapálil plastovou nádobu na odpad a ta podle občanky, která událost oznámila, „hořela obrovským plamenem.“ Na místě již byla jednotka HZS Sokolov i dvě hlídky PČR. Hlídka MP Sokolov v součinnosti s hlídkami PČR prováděla monitoring celého města, pachatel e ale nenalezla.

Gauč k popelnicím nepatří
Ve vnitrobloku ve Wolkerově ulici si kdosi u kontejnerů na odpad odložil gauč. A protože starý nábytek na toto místo nepatří, pátrali po původci této černé skládky strážníci. Hříšníka odhalili a podle jeho vysvětlení byl gauč u popelnice pouze dočasně, měla si prý pro něj přijet jeho známá. Majitel gauče byl upozorněn, že pokud nábytek nezmizí, bude postižen za odkládání odpadu mimo kontejnery. Noční hlídka večer kolem 20 hodiny místo zkontrolovala. A ejhle, gauč byl pryč.

Drozd pod stromem a sražené kotě
Nález ptáčete, zřejmě drozda, byl oznámen na linku 156. Volající sdělil, že mu sousedka předala ptáče, kterého prý našli pod stromem za domem a báli se, že ho něco sežere. Hlídka kontaktovala záchrannou stanici zvířat. Instrukce byly následující. „Ptáčka nechte pod stromem, kde byl nalezen a jeho ptačí matka se o něho postará.“ Nezbývá než věřit, že tak opravdu učinila. Sražené kotě staré asi čtyři měsíce bylo nalezeno ve Svatavě. Bylo černé barvy s bílou náprsenkou a tlapkami a mělo obojek s rolničkou. O zraněné kotě se postarala provozovatelka sokolovského útulku pro kočky.


Zdroj: město Sokolov


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 17.06.2019 13:00




0 +
 

Hlavní zprávy