Sokolov: Ve městě vzniknou dvě nová parkoviště K + R

Výstavba dvou nových parkovišť K + R začne od 8. července v Sokolově. Obě vzniknou poblíž základních škol, jedno v ulici Pionýrů a druhé v ulici Boženy Němcové. Obě plochy by měly být dokončeny do 20. srpna.

dezinfekce

Celkové náklady na jejich vybudování se pohybují kolem 922 000 korun. Parkoviště K + R (z anglického Kiss and Ride, česky Polib a jeď), umožňují krátké zastavení nebo vyčkávání osobních vozidel například v blízkosti škol.

Obě parkoviště K + R postaví na základě zadávacího řízení společnost Colas ZC. Plocha u školy na „Boženě“ přijde na zhruba 450 000 korun (včetně DPH), parkoviště u školy v ulici Pionýrů bude o přibližně dvaadvacet tisíc korun dražší. Pro stavby byl vybrán termín v době letních prázdnin záměrně, aby byl co nejméně omezen provoz u obou škol. I tak ale musí řidiči a chodci s určitými komplikacemi počítat. Dojde na úplnou uzavírku místních komunikací, a to části chodníků v ul. Pionýrů a ul. Boženy Němcové u základních škol a účelové komunikace vedoucí z ul. Boženy Němcové k jídelně ZŠ. Stavební firma má rovněž povoleno zvláštní užívání místních komunikací v obou ulicích včetně částí chodníků u základních škol.


Zdroj: město Sokolov

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 10.07.2019 16:00




0 +
 

Hlavní zprávy