Sokolov: Vánoční gratulace potěšily jubilantku i nemocné

Nemá každý to štěstí být v čase vánočním se svými blízkými. Ať už je v práci, v nemocnici nebo už zůstal sám. Za některými z těchto lidí se 24. prosince vydali dobrovolníci a také sokolovská starostka Renata Oulehlová.

dezinfekce

Na sídlišti Vítězná navštívili paní Sonju Boříkovou, která právě na Štědrý den slavila své narozeniny. Poté následovala tradiční návštěva dětského oddělení a oddělení dlouhodobě nemocných v sokolovské nemocnici.

První zastávkou s velkým překvapením byla návštěva jubilantky Sonji Boříkové, která právě na Štědrý den slavila dvaadevadesáté narozeniny. Čiperné seniorce, které by mohli její vitalitu závidět o mnoho let mladší lidé, přišli poblahopřát kromě starostky také ředitelka Základní školy Rokycanova Petra Šišková se svými žáky a o nádhernou vánoční atmosféru se postarala violistka Eva Mokrá, která na „centrálce“ učí. Při nádherných tónech violy si všichni s chutí zazpívali koledy. Školáci, kteří docházejí i za seniory v léčebně pro dlouhodobě nemocné v Dolním Rychnově, slíbili, že u paní Boříkové nebyli naposledy a budou jí také navštěvovat.

Od roku 2003 navštěvují dobrovolníci také dětské oddělení a oddělení dlouhodobě nemocných v sokolovské nemocnici. Společně se starostkou města tedy nemohli chybět ani o letošním Štědrém dnu. A nepřišli sami, o zpříjemnění pobytu pacientů se postarali rovněž nádherní knírači Zuzany Noskové, kteří mají příslušné zkoušky pro canisterapii a do nemocnice docházejí každý týden.

„Vánoční setkání, ať už u paní Boříkové nebo v nemocnici, byla opět krásná a dojemná,“ dodala Renata Oulehlová.


Zdroj: město Sokolov

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy