Sokolov: V nové pobočce knihovny přivítali první čtenáře

První malé návštěvníky z Mateřské školy M. Majerové přivítali v pondělí 9. září v nové pobočce Městské knihovny na sídlišti Michal. A protože to byl okamžik slavnostní, čekala na ně pohádka O Sněhurce v podání Viktora Braunreitera, principála Pouličního divadla.

dezinfekce

Předtím ještě nemohlo chybět tradiční přestřižení pásky, kterého se ujali starostka Renata Oulehlová, ředitelka knihovny Daniela Drobečková, místostarosta Karel Jakobec a radní Michael Rund, a oáza kulturního dění na největším sokolovském mohla zahájit činnost.

Pobočka Městské knihovny Sokolov pro děti a mládež vznikla v objektu chráněného bydlení ve Slavíčkově ulici, kde bude k dispozici po čtyři dny v týdnu. Půjčovat knihy si tu mohou děti a mládež. Ostatní věkové skupiny budou vítány při akcích pro ně určených. V pobočce totiž nepůjde jen o půjčování knížek. Měl by se v ní odehrávat zajímavý program a chce pomoci s návratem kulturního dění na Michal.

„Jsem velmi ráda, že se dobrý nápad na opětovné otevření pobočky knihovny na sídlišti podařilo dotáhnout do úspěšného konce. Určitě by za to byly rády také dvě dámy, paní knihovnice Vartášová, která kdysi pracovala v někdejší pobočce na sídlišti, a paní Bučková, jež stála u zrodu chráněného bydlení,“ uvedla starostka Renata Oulehlová.

Pobočka městské knihovny kdysi na sídlišti byla, od jejího uzavření po přechodu objektu do soukromého vlastnictví ale už uplynula hezká řádka let. O tom, že by se sem měla vrátit, přemýšlela ředitelka knihovny Daniela Drobečková delší čas. S přispěním starostky Renaty Oulehlové se podařilo vhodné prostory najít právě v objektu chráněného bydlení. Stavební úpravy začaly letos, přišly na necelých 400 000 korun. Zhruba stejná částka posloužila na vybavení.

„Pobočka bude sloužit i pro pořádání různých akcí, například přednášek. Pobočku má na starost naše zkušená kolegyně, která se sem přesune z hlavní budovy. Na nákup knih pro pobočku jsme dostali od města 70 000 korun a také sem přesuneme svazky, které máme v zámku ve více exemplářích. Od příštího roku se nabídka rozšíří také o časopisy,“ uvedla ředitelka Městské knihovny Daniela Drobečková.

Už zanedlouho po otevření mohla přivítat prvního návštěvníka, který se jako čtenář zapsal. Byl jím malý Fredrik.

Kromě dětí a mládeže má být nová pobočka knihovny cílem i pro maminky s dětmi nebo seniory. Připravený je už například cyklus Book Start – S knihou do života a nemělo by zůstat jenom u něj.

„Chceme udělat všechno proto, aby si veřejnost našla do naší pobočky cestu a ta se stala místem pro setkávání lidí ze sídliště,“ poznamenala Daniela Drobečková.

Pobočka městské knihovny na sídlišti Michal bude mít otevřeno v pondělí a pátek od 9 do 12 a od 13 do 15 hodin, v úterý od 12 do 17 hodin a ve čtvrtek to bude od 12 do 18 hodin. Zavřeno bude ve středu.

Reportáž o otom, že se na Michal vrátí dětská knihovna, můžete zhlédnout zde.


Zdroj: město Sokolov

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy