Sokolov: U dvou ZŠ jsou nová parkoviště K + R

Mezi novinkami připravenými pro začátek školního roku jsou dvě nová parkoviště K + R, která vznikla během necelých dvou měsíců. A to u Základní školy Pionýrů a Základní školy v ulici Boženy Němcové.

dezinfekce

Celkové náklady na jejich vybudování se pohybovaly kolem jednoho milionu korun. Parkoviště K + R (z anglického Kiss and Ride, česky Polib a jeď), umožňují krátké zastavení nebo vyčkávání osobních vozidel například v blízkosti škol.

Obě parkoviště K + R postavila na základě zadávacího řízení společnost Colas CZ. Plocha u školy na „Boženě“ přišla na zhruba 475 000 korun (včetně DPH), parkoviště u školy v ulici Pionýrů bylo za přibližně 535 000 korun. Pro stavby byl vybrán termín v době letních prázdnin záměrně, aby byl co nejméně omezen provoz u obou škol. I tak se ale museli řidiči a chodci s určitými komplikacemi při omezení na místních komunikacích vypořádat.

Parkoviště označené dopravní značkou K + R slouží pro krátké zastavení nebo vyčkávání osobních vozidel v blízkosti nádraží a jiných terminálů, zastávek veřejné dopravy, v blízkosti kulturních a sportovních středisek, případně u škol. Jsou určena pro případy, kdy řidič přepravuje automobilem k některému z výše uvedených míst ještě další osobu nebo osoby, tam jim umožní vystoupit a následně pokračuje vozidlem v další cestě.


Zdroj: město Sokolov

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 02.09.2019 10:00




0 +
 

Hlavní zprávy