Sokolov: Tenisový areál se po letech dočká nového zázemí

Nového a důstojného zázemí, která nechá vybudovat město za přibližně 13 milionu korun, se dočká tenisový areál v Sokolově.

dezinfekce

Realizace projektu revitalizace tenisového areálu začala v červenci a už v příští sezoně budou mít tenisté k dispozici odpovídající zázemí. Původní stavba uprostřed kurtů zcela zmizí a nahradí ji nový objekt. Zhotovitelem akce je vítěz výběrového řízení, společnost SUAS stavební. Provoz tenisových kurtů nebude po dobu revitalizace areálu přerušen.

Objekt zázemí tenisového areálu bude tvořen dvěma samostatnými budovami - hlavní a skladovou, které jsou jednopodlažní, zděné. Nosné stěny hlavní budovy jsou navrženy z velkoformátových bloků bez potřeby dodatečného tepelně izolačního obkladu. Bude použit takový materiál, který zajistí minimálně nízkoenergetický standard užívání objektu. Na zdivo a věnec jsou uloženy kruhové dřevěné ramenáty pro lehkou plechovou krytinu.

Stejným způsobem je navrženo i skladové zázemí s tím rozdílem, že tloušťka zdiva odpovídá nevytápěnému prostoru. Na podlahách bude použita bezpečnostní protiskluzová povlaková krytina. Okna jsou dřevěná s okenicemi. Okolní plochy jsou ze zámkové dlažby. Oplocení bude do výšky běžné pro tenisové kurty. V hlavní budově jsou umístěny šatny se sociálním zázemím, tělocvična, kancelář vedení klubu a společenská místnost. Skladová budova je určena pro skladování potřeb pro údržbu kurtů a také pro letní skladování nafukovací haly a pro umístění technologie pro halu.

V budoucnu by mohlo dojít i na druhou etapu revitalizace areálu. Její součástí by měla být úprava pěti kurtů včetně jejich povrchů, rekonstrukce odvodnění, zhotovení kotvení pro nafukovací tenisovou halu a pořízení nafukovací haly pro zastřešení tří kurtů. Dále jsou součástí této etapy také ostatní drobné úpravy okolí kurtů, výškových převýšení a nevyužitých ploch.


Zdroj: město Cheb


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 15.07.2019 20:00




0 +
 

Hlavní zprávy