Sokolov: Školáčci z mateřinek nadchli publikum svými vystoupeními

Patnáct úchvatných vystoupení mohlo sledovat publikum v divadle Městského domu kultury Sokolov při 24. ročníku oblastního kola celostátního festivalu mateřských škol Mateřinka 2019.

dezinfekce

Je úžasné, jak náročná vystoupení dokázali malí školáčci se svými učitelkami připravit. Dostalo se jim za ně také vřelého přijetí a potlesku z přeplněného hlediště. Kapacita divadla se v tomto případě ukázala jako zcela nedostatečná. Sokolovskou Mateřinku uváděl už tradičně Jan Picka, v současnosti místostarosta města Sokolova. Bylo to pro něho jubilejní desáté vystoupení coby moderátora Mateřinky.

Každá z vystupujících školek měla v limitu kolem pěti minut představit svá vystoupení. Program zahájila Mateřská škola Aš, Nohova, s tanečním představením nazvaným Ašáci pašáci aneb skřítkové z Nohovky. Následovaly děti ze Základní a Mateřské školy v Drmoulu, které představily svou verzi Pohádky o Honzovi. Mateřská škola Sluníčko Toužim si připravila pořad Švihák lázeňský. Jako první ze Sokolova se objevila na pódiu Mateřská škola Kosmonautů s další pohádkou v programu, tentokrát to byla Zlatovláska nastudovaná jako muzikál. Mateřská škola Duhová z Habartova představila taneční představení V peřině. Jak si žijí Veselé žabky ukázaly děti z Mateřské školy Alšova v Sokolově. A pro změnu o životě draků se mohli dozvědět diváci z představení Dráček v podání Mateřské školy Palackého Ostrov. V námořnickém stylu se ukázali malí herci z Mateřské školy Vítězná Sokolov (Modrý klíček). Mateřská škola Sportovní Horní Slavkov pak dokázala, že Princové jsou na draka. A ještě jednou Horní Slavkov, tentokrát v zastoupení Mateřské školy U sluníčka s představením Na obláčku. Jak se žije námořníkům představily děti ze Základní a mateřské školy Dalovice s dramaticko-hudebním vystoupením nazvaným Námořníku, dej si bacha, ať tě mine velká řacha. Do světa koček nás zavedli účinkující ze 2. Mateřské školy v Karlových Varech v Mládežnické ulici se svým Kočičím sněním. Mateřská škola Zahradní z Kynšperka nad Ohří připravila Tanec pro radost se sněhuláky. Publikum roztančila vystoupením Karnevalové rytmy opět Mateřská škola ze sokolovské Vítězné (Žlutý klíček). Tečku za odpoledním programem udělala Základní a mateřská škola Ostrov Myslbekova se svým Tancem pro radost. Na závěr nechybělo společné fotografování a zpívání všech vystupujících i publika.

Festival Mateřinka je nesoutěžní přehlídka hudebních, tanečně sportovních a dramaticko výtvarných pódiových vystoupení jako veřejná prezentace mateřských škol a předškolních zařízení v České republice. Festival je organizován na dvou úrovních – oblastní a celostátní. V Karlovarském kraji se jako pořadatelská města střídají Sokolov s Toužimí. Přestože je přehlídka Mateřinka nesoutěžní, je z ní pořízen videozáznam, který poslouží pořadatelům celostátního festivalu v Nymburce, a ti si vyberou některé mateřské školy, které na celostátní festival pozvou. Uskuteční se v Nymburce ve dnech 3. až 4. května.

Záštitu nad oblastním kolem sokolovské Mateřinky převzal místostarosta Jan Picka, organizátorkami oblastního kola byly Vlasta Kaiserová z MŠ Barevný klíček Vítězná Sokolov a Jana Hegedüsová z MŠ Kosmonautů Sokolov. Akce se uskutečnila za finanční podpory města Sokolova a spolupořadatelem byl Městský dům kultury Sokolov.


Zdroj: město Sokolov


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy