Sokolov: Shořely tři kontejnery. Škody jdou do tisíců korun

Tři velkoobjemové kontejnery může zcela odepsat městská společnost SOTES. V noci 16. července kolem 01:30 je zničil oheň. Je nepravděpodobné, že by začaly hořet bez cizího přičinění.

dezinfekce

Zvláště, když byly umístěny v jiných ulicích. Nejspíše tedy jde o práci žháře či žhářů, případem se nyní zabývá policie. Způsobená škoda není malá, jde do několika tisíc korun.

V ulici K. H. Máchy byl zapálen zelený kontejner na sklo o obsahu 1100 litrů. Při požáru prohořel i sousední modrý kontejner. Výsledkem je totální poškození obou kontejnerů. Ve Slezské ulici pak hořel další zelený kontejner na sklo, rovněž o obsahu 1100 litrů. I on byl zcela zničen.

„Pro představu, jeden takový kontejner pořizujeme za zhruba 4 850 korun bez DPH,“ uvedla Ilona Říhová, vedoucí střediska odpadů a čištění SOTES.

Zaměstnanci společnosti SOTES museli s pomocí těžké techniky odklidit zbytky shořelých nádob, a to do přistaveného velkokapacitního kontejneru. Poté byly ručně odklizeny zbytky kontejnerů, vyčištěno jejich stanoviště a následně nákladní vozidlo přivezlo nové kontejnery. Lidé přitom strávili skoro tři hodiny času, který mohli věnovat užitečnější práci pro město.


Zdroj: město Sokolov

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 18.07.2019 11:00




0 +
 

Hlavní zprávy