Sokolov: Rozsvěcení vánočního stromu v neděli odstartovalo sérii adventních akcí

V neděli 3. prosince se na Starém náměstí v Sokolově konalo tradiční rozsvěcení vánočního stromu pod taktovkou Městského domu kultury.

dezinfekce

Moderátorského mikrofonu se tentokrát ujal starosta Jan Picka, jehož kolegové ze zastupitelstva taktéž nelenili a přítomným servírovali polévku zdarma. Kultura byla zastoupena několika generacemi. Vystoupení si připravily děti z mateřských škol a děvčata z taneční skupiny Anfas, německé tradice přijeli představit sousedé ze Schwandorfu v rámci projektu „Advent v česko – německém příhraničí – DF/EÚS/EGR/0052“, který je spolufinancován z prostředků Dispozičního fondu Programu přeshraniční spolupráce Česká republika – Svobodný stát Bavorsko cíl EÚS 2014 -2020. Jejich seskupení HS Jugendblaskapelle Schwandorf s vedoucím panem Bernhardem Müllerem doprovázelo tanečníky Heimat und Trachtenverein „Stamm“ v čele s vedoucím panem Georgem Spandlem.

Ani v duchu vánočním se nelenilo – Živé Sokolovsko, z.s. připravilo sportovním nadšencům již tradiční adventní běh.

Počasí hlásilo blížící se sněhovou nadílku, proto se rozsvícení vánočního stromu o chvíli posunulo a díky tomu se v záři reflektorů nakonec vyjímal nejen jehličnatý symbol Vánoc, ale i sněhové vločky. Prokřehlé přihlížející nakonec rozehřála skupina umělců Amanitas s jejich dechberoucí ohňovou show Fire Theatre.

Od 18 hodin tuto nádhernou adventní neděli zakončovala v Klášterním kostele sv. Antonína Paduánského kapela Roháči společně se Štěpánem Rakem.

O tom, že v Sokolově bude letošní Advent s tradicí i překvapením jsme vás informovali zde.


Zdroj: město Sokolov


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy