Sokolov: První parcely na Gsteinigtu prodány (TV Západ)

Po likvidaci starých budov bývalých kasáren na sídlišti Vítězná v Sokolově se zde začaly prodávat stavební parcely. O prvních pět v lokalitě zvané Gsteingt II se již utkali zájemci o individuální výstavbu k bydlení.

dezinfekce

„Minimální cena byla podle znaleckého posudku 1099 Kč bez DPH. Pak se samozřejmě postupovalo tak, že se hlásili zájemci na jednotlivé parcely a nabízeli cenu, za kterou jsou ochotni pozemek koupit. Museli jsme postupovat dvoukolově, protože v prvním kole z pěti parcel byl zájem o čtyři. Samozřejmě vše musí projít ještě zastupitelstvem města, které bude teď v září. O jednu parcelu zájem nebyl, tzn., že jsme šli do druhého kola a podařilo se prodat i tuto parcelu. V současné době připravujeme v tomto území další dvě, ale tam je potřeba dopracovat ještě nějaké sítě. Postupně by několik parcel ještě v této oblasti mělo přibýt,“ uvedl starosta Sokolova Jan Picka.

Další oblasti k výstavbě jsou ulici Čapkova a za bývalým dopravním hřištěm. Velkou lokalitou je pak na Hruškové, kde by mohlo vzniknout až několik desítek parcel. Nového majitele má také částečně vybydlená čtvrť nad kinem Alfa.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 19.09.2018 19:00
Video




0 +
 

Hlavní zprávy