Sokolov: Projekt nových bytů ve ZDRAPOSO pokračuje (TV Západ)

Zdržení v zahájení projektu nových malometrážních bytů v Sokolově nastalo ve stále se rozšiřujícímu problému s nedostatkem projektantů. Objekt sociálních služeb ZDRAPOSO získá dvě desítky žádaných bytů, město akci zainvestuje ze svého rozpočtu.

dezinfekce

„Pro nás trošku paradoxní, nebo nejen asi pro nás, ale i pro všechna města a obce, trošku netradiční situace, která spočívá v tom, že zatímco finance na investice máme, tak co nemáme, jsou projektanti. Ti se dnes hledají opravdu velice složitě. A to byl také největší kámen úrazu – největší problém u stavebních úprav areálu ZDRAPOSO. Delší dobu jsme čekali na to, až bude hotova projektová dokumentace, která zaplať pán bůh už je hotova a připravena. Začít chceme na podzim roku 2018. Tzn. ještě na konci letošního roku realizovat tento smysluplný projekt. Věříme, že první byty – malometrážní 1+1, budeme uživatelům předávat na jaře roku 2019. Já vůbec nepochybuji o tom, že ten zájem bude obrovský, protože to budou nové byty 1+1 v krásném, uzavřeném, zelení prosvíceném areálu. Součástí toho areálu je také pohodlné parkoviště,“ přiblížil projekt starosta Sokolova Jan Picka.

Město původně zvažovalo, že by objekt modernizovalo s dotací, ale nakonec od toho ustoupilo.

„Nebudeme se nechávat limitovat věkem 65 let. Navíc podmínkou té dotace byly i velké stavební úpravy, které by město Sokolov vyšly také na miliony korun. Takže nakonec jsme se v Radě města a v zastupitelstvu shodli na tom, že tentokráte dotaci hledat nebudeme nebo, že ji využívat nebudeme, a jdeme do toho z vlastních finančních prostředků. Tzn., že veškeré podmínky, které budou nastaveny, tak budou nastavovat zastupitelé našeho města,“ potvrdil Picka. 

V objektu by měly najít místo kromě 22 bytů i služby pro občany.

„Jsou tam zatím takové předběžné plány, ale všechny návrhy, které byly vytvořeny, tak alespoň my to vnímáme tak, že mají smysl. Tzn., že v tomto objektu bychom rádi viděli nějako pekárnu, kde ostatně by mohli pracovat právě všichni, které ZDRAPOSO, tedy společnost, která zaměstnává handicapované lidi, tak by tam klidně mohli pracovat. Chceme tam také udělat něco, co tam ještě více přitáhne Sokolováky a návštěvníky. A jedna z možností, která se nabízí, tak je právě ordinace dětské lékařky nebo dětského lékaře. Protože ten objekt je v té sídlištní zástavbě, tak určitě právě dětský lékař by tady byl velice potřebný a vyhledávaný,“ dodal starosta.

Objekt není v současné době kompletně využitý a nové byty pomohou celý areál včetně okolí zatraktivnit.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy