Sokolov: Policisté se služebním psem Adagem chytili zloděje přímo při činu

Dvojice mužů ve věku třiadvaceti a šestatřiceti let se v sobotu 9. května letošního roku domluvila a v pozdních večerních hodinách se společně vydali k řadovým garážím v Sokolově. Přineseným nářadím měl starší z dvojice poničit zámek, poté měli oba vstoupit do garáže a zavřít za sebou vrata.

dezinfekce

Zde už do igelitových tašek a plastových přepravek dávali vše, co jim přišlo pod ruku. Vzít měli například nářadí na klempířské práce, prodlužovací elektrický kabel, nářadí k veteránskému motocyklu a další drobnosti. V tu dobu už byli na jejich možné protiprávní jednání upozorněni policisté, kteří se ke garážím okamžitě vydali. Společně s hlídkou z Obvodního oddělení Sokolov – město k místu vyrazil také policejní psovod se svým služebním psem Adagem. A právě služební pes se po příjezdu vydal po stopě a policisty dovedl až k vratům do garáže. Po jejich otevření uviděli policisté dvojici zlodějů přímo při činu a okamžitě je zadrželi. Následně je oba převezli na obvodní oddělení k provedení dalších úkonů.

Sokolovští kriminalisté zahájili trestní stíhání a dvojici mužů obvinili ze spáchání zločinu krádeže.

Nyní jim v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody na dvě léta až osm let, neboť se takového činu dopustili za stavu ohrožení státu nebo za válečného stavu, za živelné pohromy nebo jiné události vážně ohrožující život nebo zdraví lidí, veřejný pořádek nebo majetek.

nprap. Jakub Kopřiva

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 12.05.2020 14:00




0 +
 

Hlavní zprávy