Sokolov: Parkování na náměstí bude i v roce 2019 (TV Západ)

Široce diskutované téma parkování na sokolovském novém náměstí má prozatím výsledek v rozhodnutí zastupitelů o pokračování, nicméně v menším rozsahu.

dezinfekce

Provizorní stav, který vznikl jako reakce na rekonstrukci ulice Petra Bezruče, se tak prodlouží do doby, než město najde komplexnější řešení.

„Úplně původně bylo 22 míst. Poté se to rozšířilo o dalších 40 míst, když se rekonstruovalo nábřeží Petra Bezruče. Nyní zastupitelstvo rozhodlo, že bude stálých 42 parkovacích míst, a to v režimu od 08:00 do 17:00  hodin na parkovací kotouče na 1 hodinu,“ uvedla starostka Sokolova Renata Oulehlová.

Součástí budoucího řešení má být podzemní parkoviště a s tím spojená rekonstrukce náměstí. Prvotní průzkumy podloží zatím vyšly nad očekávání dobře.

„Samozřejmě jsme si vědomi, že parkování v centru města, potažmo v celém městě, je problém stejně tak, jako v jiných městech. Proto hledáme všechna možná řešení. Na Novém náměstí bychom chtěli parkování v podzemí. Proto jsme nechali v letošním roce udělat sondy, jestli je vůbec možné v podloží stavět parkovací místa. V minulém měsíci nám přišly výsledky, že to možné je. Takže bychom rádi nechali udělat studii a následně na tuto změnu v parkování projekt. Tím pádem by se mohlo i zvelebit naše Nové náměstí,“ dodala starostka.

V roce 2013 byla navržena studie budoucí podoby náměstí, které bylo dokončeno v roce 1964 a od té doby zde nedošlo téměř k žádným zásahům. Podle autorů studie Martina Rosy a Kamila Mrvy zde byly prováděny pouze udržovací práce a opravy, proto se náměstí a jeho vybavení (povrchy, zeleň, mobiliář, parkovací místa) nachází v neutěšeném stavu.

Odborná hodnotitelská rada složená z uznávaných architektů vybrala zpracovanou studii „Sokolov - revitalizace náměstí Budovatelů a ulice 5. května“ jednomyslně za vítěze soutěže Cena Petra Parléře.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy